3.3.11

Μήπως είναι λίγο φασίστες;;;

   Χθες, Τετάρτη 2 του μηνού Μάρτη και φασιστογδάρτη, πραγματοποιήθηκε πορεία στην πόλη της Ορεστιάδας ''ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών'' που το κράτος προωθεί προς κατασκευή στην εκεί περιοχή. Στην πορεία μάλιστα συμμετείχε και ο δήμαρχος της πόλης καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου που με ομόφωνη απόφασή τους συστρατεύθηκαν στην πολιτική αυτή γραμμή.


   Το ενδιαφέρον είναι ότι οι χθεσινοί πορεύσαντες ορεστιαδίτες δεν ήταν αντιρατσιστές αλλά κάργα φασίστες. Κεντρικό μότο ήταν το ''έξω οι ξένοι από την πόλη μας'' γιατί κατά τα λεγόμενά τους το πρόβλημα έχει γίνει δυσβάσταχτο. Θέλησαν λοιπόν με τον τρόπο αυτό οι φασιστο-ακρίτες να διαμηνύσουν στην κυβερνηση να απορίψει κάθε σχέδιο κατασκευής στρατοπέδων συγκέντρωσης στην περιοχή τους...


 όχι γιατί τα θεωρούν κολαστήρια και φυλακές ψυχών


όχι γιατί έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα με τους μετανάστες εργάτες που έρχονται παράνομα (και μαγκιά τους) στην ελληνική επικράτεια


όχι γιατί δεν έχουν λησμονήσει το πρόσφατο παρελθόν τους που αναδεικνύει την Ορεστιάδα ως μια νεόδμητη πόλη που οικίστηκε από πρόσφυγες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


όχι γιατί έχουν μία κάποια ανθρωπιστική έστω ευαισθησία...


αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι   ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΕΚΕΙ!


 ---  Μέχρι πριν λίγο καιρό έκλεινα τα αυτιά στην κατασκευή σεναρίων περί εκφασισμού της κοινωνίας. Λίγο επειδή όποιος είναι έξω απ'τον χορό πολλά τραγούδια λέει, λίγο γιατί μέσα στην ορμή του αγώνα της αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας η συναισθηματική φόρτιση ηταν τέτοια που δύσκολα παραδεχόμουν ότι μπορεί να μας έχει πάρει η κάτω βόλτα.


--- Είναι αλήθεια, όμως, αγαπητοί και αγαπητές αναγνώστριες του rupax-rupax.blogspot.com ότι απέναντί μας έχουμε ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΡΜΟΥ. Από τα εθνικά αφεντικά που έχουν ξεκάθαρο ταξικό συμφέρον στην επίκληση της εθνικής ενότητας μέχρι τις μικροαστικές μάζες που αναβιώνουν το όραμα της ισχυρής φυλής τους μιας και αυτό της ισχυρής χώρας έχει κουρελιαστεί στην καλτέρα της ιστορίας.


---Ναι ξέρω είναι δασκάλα η ιστορία και μαθήτρια ταυτόχρονα. Και αν δεν προλάβουμε να την γράψουμε εμείς θα το κάνει αυτή για εμάς. Αλλά χωρίς εμάς. Υπάρχει ταξικός πόλεμος, αλλά για την ώρα τον κερδίζουν τα αφεντικά. Μήπως εγώ κάνω μυστήριες σούμες ή μπα;;;


Το ίδιο συνέβη και με την επάνοδο του Ντε Γκολ στο καπνισμένο από της φωτιές Παρίσι τον Σεπτέμβρη του '68.
Το ίδιο συνέβη και στις 9μηνες άγριες απεργίες στην Αγγλία τον Φλεβάρη του 1979. Η κυβέρνηση Κάλαχαν έπεσε ''εξαιτίας των ανυπάκουων συνδικάτων'' και τσούπ ήρθε η Μαργαρίτα η Θάτσερ να αναλάβει την ριζική ανασυγκρότηση του βρετανικού καπιταλισμού.




Συντηρητικοποιούνται άραγε οι κοινωνίες μετά τις εξεγέρσεις;;;





ΥΓ: Σε Αίγυπτο, Τυνησία, Αλγερία και Λιβύη οι πρώτες επαναστάσεις του 21ου αιώνα είναι γεγονός. Και πάνω που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι το τερματίσαμε το role playing game που λέγεται ΙΣΤΟΡΙΑ.


ΥΓ2: Μετά από άμεση ενημέρωση από την χθεσινή εκπομπή της Αννίτας Πάνια σας ανακοινώνω ότι φέτος στην Αμάρυνθο θα έχει καρναβαλική παρέλαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μίλησαν...